Friday, December 3, 2010

Gila bayang-part 2..

oke..seperti yang aku janji...kali nie, aku nak bagi solution camne paling bijak nak mengelak si gila bayang...ade 5 semuanya...

  1. kalau tembung or jumpe kat mane2, jangan plak korang mengelak..kalau korang mengelak, lagi la die nak stalk korang n nak rapat ngan korang...
  2. biar die tau korang nie camne orang nye...toksah nak cover2 bagai...tunjuk jer perangai buruk yang korang ade.. just be yourself!!
  3. orang gila bayang nie kadang2 ade yang agresif gak...so, jage diri korang jangan sampai korang dalam situasi bahaya..
  4. kalau tetibe si gila bayang jadi too pushy-terlalu mendesak , please stop it-in a gentle way..korang kne hentikan! kalau berani or keadaan dah terkawal, cuba terus terang jer ngn si gila bayang tuh ape yang korang rase pasal die!kalau boleh, ulang dengan tegas, biar die tau korang serius..
  5. bagi tau ngan some1 yg close ngan korang, cam family members ker, kawan ker tentang situasi yang korang alami. korang akan dapat moral support dr orang2 yg rapat ngn korang utk berhadapan ngn si gila bayang nie....


2 comments:

  1. hello ...

    nice blog .

    http://farhanamardhiah.blogspot.com/

    follow me ya!

    ReplyDelete