Wednesday, June 30, 2010

Blog Baru...

Dah agak lame gak la xblogging lately.. Bz or malas??hmmmm....entahlah... Undetected cause..huhu....
Actually,entri kali nie juz nk inform yg aku dah ade blogshop utk bisnes coklat aku...So, ade 1 entri kat sini yg pasal bisnes tu aku dah remove n ade kat blogshpo baru tu..Rajin2 la singgah ye...

Sunday, June 6, 2010

Aku rase....................................

Huh!!Beberapa entry b4 nie asyik cerita pasal coklat jer...rehat la jap coklat tu..Ye la,sekarang pun tgh cuti skolah...coklat punn cuti gak la...hehehe...Rase nk cite pasal menda lain la plak....

Tadi, tengok la rancangan Diariku...Shahir..Hmmm...ape yg special nye mamat yg bernama 'SHAHIR' nie sampai orang ramai leh sms die n mengangkat die sebagai juara AF8???Aku ade fikir beberapa faktor..*yg mane aku fikir secara logik akal aku jer..x diambil dr mane2 sumber pun melainkan akal fikiran aku..hehe..*

Faktor2 orang sokong Shahir:

1) Shahir hensem!! its obvious,rite??kalau lah suara Shahir, tapi badan Shah aku rase minngu pertama jer kot...Macam Shah gak...Vokal dia bleh tahan walaupun xde la bagus tp leh polish lagi...Disebabkan Shah xsehensem Shahir, maka tersingkir minggu 1st lg...

2)Vokal Shahir sangat 'jantan'...dr minggu konsert prelude lagi aku da perasan...Ade weight dalam suara die...*wah!!macam cekgu vokal dah..hehe*

3)peribadi "boys next door"nye...kalau da sampai Pengetua Norman pun nk jadikan menantu, memang ade ciri2 "menantu idaman ibu2 semalaya"..Gadis2 dan ibu2 pun syok la tgk Shahir nie..*sambil berangan yg Shahir tu leh jadi BF/menantu dorang...* Lebih kurang cam Mawi dizaman AF3 dulu....sifat "innocent"nye tu la yg boleh dijual...*nasehat sket:jgn end up mcm Mawi da la..*

4)die pernah tersingkir!!believe it, kalau die xdisingkirkan mase minggu ke7, aku rase Adira akan jadi juara and xkan ade "AFMASUK"!...Peminat sure xnak Shahir kecundang kali ke2..kalau la Shahir xpernah tersingkir,peminat die mungkin xsehebat sekarang...undian die pun xmencanak2 naik mase konsert final tu...% die jauh beza ngan Adira yg dpt 2nd place...Die collect ramai peminat lepas die tersingkir..xcaye??aku salah seorang daripadanya..hahahaha..xde la 'kipas susah mati' sangat...xde sms vote die pun...

Itu je la yg dpt aku fikirkan malam2 nie...Ape2 pun, bagi aku Shahir ade aura tp xsehebat Mawi..Harap2,aura die akan bertambah hari demi hari..Unlike Mawi, yg makin malap jer...Hopefully, Shahir x lupa diri...Maintain dgn attitude die yg org suka tu...


Pic nie time konsert minggu ke5. Anggapanmu-Ziana Zain..
*Aku ske die bwk lagu nie..best!!*


Kan hensem tu...Sape kate die xhensem???hehehe....


Last but not least, layan la klip video Kebahagiaan Dalam Perpisahan...Lagu nie memang best!!Kreatif la Edry KRU nie buat lagu..hehehe....

video

Hebat gak Shahir nie...Dah masuk dalam wikipedia dah....Check it out here...

Ok lah....dah lewat malam dah nie...Nk tido la...Harap2 dapat la mimpi Shahir malam nie...hehehehe....
*wink*

Love.Peace.Respect
~XOXO~


p.s: lepas kes kapal bantuan Marvi Marmara yg dirampas Zionis, aku baru perasan yg aku kenal Ashwad(wartawan Astro Awani) tu...xde la kenal rapat...Die xkenal aku pun..hahahahaha....