Tuesday, May 31, 2011

Never Say Goodbye, Kesayangans!

*it takes me 1hour to putting up my entry words.........at last, this is my starting line......


As it names, PROACTIVES, kitorang memang sangat kecoh..

*and, for a few days, this entry still pending...trying my best to make it the most meaningful entry I ever made... I failed! suddenly..........


Aku akan mention korang as "Kesayangans"......sebab, korang semua memang sahabat kesayangan aku...! First of all, aku nak say trillions sorry kat korang...tak kisah la dari sebesar hingga sekecil mana pun kesalahan dan kesilapan aku kat kesayangans aku nie.... as for me, aku dah maafkan n halalkan segalanya...

I'm the oldest among the rest, but i failed to behave like I supposed to! sometimes, aku rase Kak Long n Nadiah lagi "kakak" dari aku.....korang rase?? Sorry jugak, every time ade sessi "air mata" aku langsung tak join...means, xkuar kan air mata pun! I'm not as strong as u see... tapi, aku pandai kuatkan hati aku... malam last kat kelas tu, mase luahan perasaan, and mase Aini bace poem....mungkin sebab aku dah lali dengan "perpisahan"... dah terlalu banyak... banyak sangat!!

for the 1st time in my life, aku boleh rapat dengan kawan-kawan baru hanya dalam masa 2bulan! yes, it never happen before! tanya lah kawan-kawan aku masa kat Unisel dulu...it takes me a year utk rapat dgn my classmates yg hanya ade 12orang!!  but, dengan 33 kesayangans nie aku rasa satu perasaan yang lain...korang sangat warm... buat aku rasa comfortable... sentiasa buat aku happy!!

Kesayangans,
Aku cuba sedaya upaya utk rapat dengan korang semua...aku rasa, aku dah buat..tapi, maaf la kalau korang rasa aku macam kurang rapat ngn korang..Aku rase, aku sempat jumpa kebanyakan dr korang hari Jumaat lepas b4 masing2 balik kampung..kepada sesapa yang aku xsempat salam, peluk, cium tuh, maaf lah ye...

Kesayangans,
there're a few moments yang akan aku ingat sampai bebile...(sangat banyak, to be exact!)

  1. sama2 practice utk welcoming dinner..time tuh kite baru 2 3 hari kenal tapi dah macam dah lame rapat..best sangat2!
  2. blajar kawad n practice utk pertandingan. walaupun kalah kite tetap enjoy, kan..
  3. blaja taekwondo!semangat jer buat planning utk pertandingan. at last,xde pun pertandingan..dah berkobar2 nk rampas piala pusingan tuh!
  4. practice utk performane yg aku pun xtau tujuannye....just nk tnjuk kat BNM's motivators yg datang tuh jer....
  5. sesama buat deco utk luncheon! wlaupun ade sket perselisihan masa buat deco tuh, tapi xde simpan dalam hati pun sebab, KITA SATU FAMILY!
  6. bowling time!!!!walaupun time neh xramai yang join, tetap best! enjoy sesangat!!
  7. 60hari belajar sama2 dengan korang! moment nie memang terbaek!!! :)



Tuesday, May 24, 2011

This is what we called "RAINBOW"




A combination of SEVEN different person......
Make a SEVEN color combinations of RAINBOW......
We are RAINBOW CORP.!!

Azizi- memang tak boleh lupa mase 1st day dalam kelas...die sangat pendiam n pemalu!! sekarang?? paling tak tau malu!! budak bijak neh...tapi, lately perangai die dah tak menunjukkan kebijaksanaan beliau...dlm diam-diam, "peacock" rupenye!! besides, mat bunga gak die nie...tak sangka... mati2 la memule dulu ingat die nie budak skema!! alih2, jenis "masuk air" gak rupenye...



Awie- dak neh masuk GP200 lewat sket.. 1st day die masuk Proactives, semua group berebut nak die.. At last, die decide nak join Rainbow... memule, die memang la sangat tak banyak cakap.. die duduk sebelah aku dlm kelas..most of the time, kalau die buat lawak aku sorang jer yg gelak, sebab aku sorang jer yang dengar!haha...tapi, when time flies, die da mule speak out...da banyak cakap..."masuk air" macam Jiji gak!! haha~


Nadiah- kami panggil beliau "Mama" or "Mak Nadiah".. sebab, beliau sangat la motherhood.. mase memule kenal die neh, ingatkan serius jer orangnye...dah lame2 kenal, kadang-kadang join geng "masuk air" gak! She's a DOVE.. basically die nie memang lembut orgnye, tapi dah di"rosak"kan oleh budaya Rainbow...haha~


Rai- paling muda skali dalam Rainbow tapi, gaya paling matured skali! sumpah, memang terkejut mase memule tau yg dak neh baru 23! awal2 kenal die, die nampak cam serius jer...lame2 kenal, die la yg paling macam kanak2...kalau bab tiru dialog citer HKLBR, lagu catdog, die la orangnye...leh gak join "masuk air's" club!!tapi, kalau buat keje, die org yg paling serius...


Aini- geng sekepala ngn aku..kuat gelak cam aku gak...ape yer nak citer pasal dak neh??banyak sangat la..susah nak pilih..hee..die yg paling ceria skali dalam Rainbow...kadang2 kalau ade yg nk kne present kt depan, die yg banyak idea..idea die kadang2 memang "masuk air" tapi last2 die yang kene buat! haha~


Anis- last but not least, Anis..dak neh actually sekretariat BNM tapi dah jd part of Rainbow sebab most of the time die akan join aktiviti dalam Rainbow...Sang Anis melengkapkan 3orang "peacock" dalam Rainbow n menambahkan lagi "havoc"!!




bile kami ber7 bergabung...................................







video



cumma-cumma kiss kiss kiss...
cumma cumma kiss kiss kiss...
WE LOVE RAINBOW....

Wednesday, May 11, 2011

Wordless Wednesday

Since hari nie hari Rabu, and its wordless wednesday......entry kali nie kurang teks n banyaaaaaakkkkkkkkkkk gambar!! last sunday, kitorang gi mem'bowling' kat The Mines...enjoy the pics....  :P















Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu!!!

Shouted to all wonderful mothers in this universe................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HAPPY MOTHER'S DAY!!!!!

just nak cakap tu jer... Mama, Yaya sayang Mama...Mama memang yg terbaik!!!!! terima kasih sebab jaga Yaya selama 26 tahun nie....tak jemu2 nak layan kerenah ngan perangai Yaya yang nakal neh......sayang Mama sangat2!!!



Wednesday, May 4, 2011

Proactives GP200

Diam tak diam, dah 6 minggu dah aku join Graduates program neh...banyak sangat awesome things happen here...yang paling penting, i've changed a lot!!dulu, aku jenis orang yang lambat mesra dengan orang yang aku baru kenal...things happen differently kat sini..aku cepat betul mesra ngan classmates kat sini...aku dah rase bounding yang sangat kuat dengan diorang... baru 6minggu tapi, dah rase sangat rapat.....mesti akan rindu korang semua bile dah attachment nanti!!!!uwwwwwaaaaaaaa..........


oh, entah ape la dak comel neh buat??sila abaikan....(tapi, comel la plak pic neh...ngee~)



tea time......