Monday, April 18, 2011

You Raise Me Up


This weekend memang banyak aktiviti best...unfortunately, no picture at all! kalau ade aktiviti sukan ke hape, aku memang xde bawak phone or kamera...so, memang xde la gambar....meh aku story sket...start dari jumaat malam sabtu...kitorang ade sesi motivasi yang agak unik...movie watching nite! tengok citer Coach Carter...Then, base on that movie kitorang ade motivation session with assisstant govenor (AG) Bannk Negara....

Sabtu plak, aktiviti kitorang start dari kul 9am lagi...the whole day kitorang ade explore race....penat kott! bukan macam explorace biase tuh...tp perlukan kekuatan mental n fizikal utk complete every tasks! ade 6 stesyen dengan 6 games yg perlu di siapkan dlm masa 35minit setiap game....mostly, semua games dapat disiapkan within given time tp ade gak yang xsiap..huhu...Ahad plak, dari 9am sampai 10.30am ade aerobik, then, sambung main lagi satu game sampai la pukul 12.45pm....basically, thats how I spent my weekend...

last but not least, layan la video kat bawah nie...nie video performance group aku mase dinner 1st week dulu...ramai yang suka ngan performance nie...percaya tak, kitprang ade less than 48hours tp prepare this performance???yup, aku xtipu! practice pun lebih kurang 3-4 kali, dengan skali jer reheasal! oh, maafkan kualiti video nie.. bila zoom in jer, suara xde..aku pun xkenal sape yg tolong amikkan video neh...aku main mintak tolong jer,janji aku ade simpan video neh....enjoice~


Friday, April 15, 2011

groom...groom...grooming....

akhirnya.....aku ade kelapangan utk menulis sesuatu kat sini...Alhamdulillah, sepanjang 3minggu aku join GP200 nie, i'm improving myself alot!! ramai yang wondering kan, ape sebenarnya program GP200 nie??camne program nie boleh bantu all graduates utk tak lg jobless?? lets me explain this very short n simple, yet, easy to understand.... die macam orang2 yang nak jadi penyanyi then join Akademi Fantasia!! sekarang, dah faham?? more or less, its the same concept...if AF prepares their students to become a good singer someday, GP200 plak groom the participants to be more marketable yet, easy to find a job!

kat sini, kitorang disiapkan dari segi mental dan fizikal utk menempuh alam pekerjaan..belajar communications, critical thinking, value driven professional, etiquette, dan jugak grooming..itu dari segi mental....dari segi fizikal plak, so far kitorang dah belajar kawad, tae kwan do ngna self defence.. siap ade pertandingan lagi... so far, baru lepas 1 pertandingan which is kawad kaki...kumpulan aku kalah tapi, one of us dapat the best pelatih perempuan.. overall kitorang puas hati sangat dgn performance kitorang masa pertandingan tuh...


along this week, memang banyak interesting things yang aku belajar....selasa malam hari tu, ade satu sesi motivasi dengan the 1st malaysian that climb mount everest, Datuk N. Mohanandas. he's very inspiring!



hari Rabu ngan Khamis plak, ade kelas grooming..from top to toe kitorang blajar cara berpakaian dengan betul..next week akan ade lagi 2 kelas grooming...pasal table etiquette n hari last tuh, nak tengok transformation before and after grooming sessions... best tul kelas grooming neh especially bile time blajar pasal kecantikan...yang perempuan akan belajar make up, yang lelaki akan blaja jaga muka; pakai mask n tonner bagai....klaka jer tengok dak2 lelaki yang first time blaja pakai mask.....besides, kitorang blaja gak pasal do's and don't's to wear to office..cara pakai tudung pun diajar gak so that kite akan nampak more profesional....eh..eh.. cara berjalan pun blaja gak tau...last day grooming class nanti, siap kene buat catwalk lagi...






dah la kot utk hari neh...ble ade yang best2 nanti aku update lagi eh....daa for now.....

Monday, April 11, 2011

Graduates Programme 200

I'm back!!!!!!!!!!! dah 2minggu dah kan aku biarkan blog kesayangan aku nie bersawang..thanks la pada sesapa yang sudi datang jenguk2 kan blog nie walaupun takde entri baru 2 minggu nie...as u know, aku sekarang join Graduates Programme under Bank Negara utk 2bulan..bukan xde internet access kat sini, masa jer yang takde nak update blog! plus, wi-fi just ade kat bangunan management+class jer...hostel xde...semalam masa dapat outing, pe lagi, rembat lag satu celcom b.band....maka dengan itu, ter-update la blog neh..lepas2 nie mungkin akan lebh kerap la aku update walaupun bukan la hari2 cam dulu....masa sangat terhad utk berblog!!

kawan-kawan yang rajin baca blog aku nie asyik tanye bile aku nak update story2 aku kt sini...masalahnye, banyak sangat yang best kat sini sampaikan aku tak tau nak citer yang mana satu....seriously, every single things happen kat program nie sangat lah best!!! ape kate layankan gambar dulu...


Welcoming Dinner with Deputy Govenor BNM.


CEO & Assistant of Proactives Company

Welcoming Dinner GP200

Telematch & Aerobics
Nama program nie "GRADUATES PROGRAMME 200" sebab ade 200 participants.. we've been divided on 6 companies n aku punye company namanya "PROACTIVES"...macam namanya, kitorang memang aktif..ape2 jer kalau boleh nak jadi yg first... members dalam group nie pun best2 sumenye...ape lagi ye nak citer??actually, banyak benda yang xbleh nak disclosed pasal program nie...aku da bind dgn kontrak kot...siap ade klausa pasal disclosure kat FB, Twitter n blog!huhu...

cukup la takat nie kott...sok lusa kalau ada masa aku update lagi...story tuh banyak, masa nak update jer xde...huhu...last but not least, terimalah video "cumma-cumma" special dari aku...hahahaha


video