Tuesday, January 11, 2011

Patut ke tak???



kenapa masih ade lagi gambar Safee??hey, you!!moved on , girl!!

hey you, I dah moved on, okay!!nie nak cerita benda lain la...bukan "cinta terlarang" (eceh!) antara I dengan Safee ade ker?? tau...

pagi tadi, kat era.fm Paknil, Ray n Haniff bincang patut ker Safee berhijrah ke Persib Bandung n leave Selangor FC Mei nie?? tu yg I nak cerita la!!hmmm.....

well, as his fan, as well as "kipas susah mati" Selangor FC of course la xbagi die pergi Bandung! Tapi, it's not our right to decide, kan? keputusan muktamad ade kat tangan Safee n FAS. As a fan, kite still ade hak utk bagi pandangan dengan harapan Safee akan take into consideration before he make up his decision pasal isu nie...ramai yang kata OK, ramai jugak yang kata xOK...everything mesti ade pros n cons kan...

Pendapat amatur:

oke, kite tengok pro nye dulu...
  1. betul jugak kate sorang caller org Indonesia kat era.fm pagi tadi.. Safee boleh improve kelemahan die dengan belajar dari kelebihan pemain2 Indonesia..nobody's perfect, kan..mungkin kelemahan skill die tu ade org lain yg ade kelebihan on that particular skill, and vice versa. sharing is caring kan??
  2. Safee jugak boleh tau ape kelemahan pemain2 utama Timnas Indonesia dan guna utk fight diorang bila2 ade match dengan diorang... ade pepatah Inggeris "to win in a battle, u must know and understand your enemies" *lebih kurang la ye, kalau salah..hehe..*

In the other hand, ade gak cons nye....
  1. kalau kata nak menuntut ilmu or nk kembangkan bakat, lebih baik la pergi ke negara yang lebih tinggi ranking FIFA dr kite macam Australia, Jepun or Korea Selatan...Setakat Indonesia, baik main ngan Selangor jer.. ambil contoh Akmal Rizal yg pernah main kat liga perancis satu masa dulu sebelum dipanggil balik utk main kat liga Malaysia.. die pernah jadi striker yang paling digeruni kat Malaysia n corak permainan die memang berbeza dengan org lain..tp mase tu team Malaysia xhebat sebab 2 3 org jer yg terer..yg lain, biase2 jer...
  2. oke, kalau Safee pergi gak, then, Harimau Malaya panggil die balik utk main ape2 tournament la..at the same time, konon la Persib Bandung ade Final Liga Indonesia n xnak lepaskan Safee, macam mane?? Bak kate Aznil pagi tadi, Malaysia masih punya hak yang lebih besar keatas Safee..that's right. macam mane plak kalau tengah main utk Persib Bandung, tetibe Safee dpt serious injury n kena amik very long leave...???memang la kalau main kat Malaysia pun ade kemungkinan die injured..tp cm peminat akan cakap cam nie,"tu la, main lagi kat Bandung tu kan dah injured..dah xboleh nak main utk Harimau Malaya!!kalau kau stay Selangor, mesti kau x injured sekarang,, kan??!!" *harap2 jangan la die injured xkire la main kat mane pun!*

Macam yang aku cakap tadi, keputusan muktamad ade kat tangan Safee n FAS..kite sebagai penyokong harus lah terus sokong Safee xkire ape keputusan die, Selangor FC ker Persib Bandung... 

Last skali, layan la jokes yang aku amik dari page obefiend.blogspot.com.....

1 comment:

  1. hahahaha, btol2.. lawak kt bawah tuh betol..

    ReplyDelete