Thursday, February 10, 2011

All the best!!

Dah lame tak cerita pasal bola kan??since Harimau Malaya dah kalahkan Hong Kong 2-0 malam tadi, tetibe datang plak mood nak cerita pasal bola...MSL pun baru jer start kan..so, sangat jauh lagi nak nilai kan prestasi pasukan2 fevret korang (dah macam sokerleaks/sokernet jer dah..hehe) camne, betul x? xde bende sangat nak cerita pasal MSL..tapi, aku rasa peminat2 bola sekarang dah makin rajin turun stadium sekarang..ye lah, sejak2 kita menang AFF hari tu kan..tapi, xde la sampai tahap penuh stadium..boleh la...Malam tadi pun, boleh dikatakan ramai jugak la Malaysian fans yang turun stadium..kalau match tu diadakan weekend, mesti penuh stadium...plus, sekarang dah ade "Ultras Malaya"!setiap negeri pun dah start set up "Ultras" memasing...makin meriah la lepas nie kalau turun stadium...

eh...eh...aku bukan nak borak pasal stadium penuh-tak...tapi, nak tulis pasal someone yang used-to-be "buah hati" aku atas padang bola tuh...sape lagi, Safee Sali la..Malam tadi, die tak dapat nak score goal..ye la, defenders Hong Kong sibuk dok jage die..akibatnye, Safiq ngn Amirulhadi dapat rembat sorang satu gol!

dah sebulan kecoh pasal Safee nak pindah main ke ISL.Before, die dikhabarkan nak main kat Persib Bandung. tapi, ramai orang (termasuk aku) macam keberatan n nasihat kan die xyah pegi Bandung..Ye, die dengar nasihat kita semua!!die xpegi Bandung tapi main utk kelab Pelita Jaya..huhu

Tendangan "Shaolin Soccer" style..DASYATTT!!!  :D
Most of the news cakap die akan main kat ISL selama setahun..pagi tadi, baca kat The Star, lain sikit cerita die..yes, FAS cakap Pelita Jaya sign die utk setahun, sebab, itu syarat ISL kepada pemain import. tapi, Pelita Jaya katanya nak pakai khidmat Safee sampai habis season ISL jer, which is sampai June sahaja!then, diorang nak release contract Safee..kalau macam tu, sempat la Selangor sign Safee balik utk main dalam saingan Piala Malaysia! itu pun, kalau takde la kelab-kelab luar lain yang nak sign degn Safee..

The main reason-yang semua orang tak faham- kenapa Safee beria-ia nak main kat ISL, die nak tarik perhatian kelab-kelab luar yang jauh lebih baik! kira macam ISL nie batu loncatan utk Safee main kat league yang lagi tinggi ranking nye. FYI, ISL punye level agak tinggi dan kompetitif kalau nak compare dgn our own MSL!!

eh..eh..dengar2 cerita ade 2 orang dari Harimau Malaya akan pegi try out kat kelab divisyen 2 Jepun.. Good for them! and ade 2-3 orang lagi player Selangor yg dirisik oleh kelab-kelab ISL (suspek: Safiq Rahim, Asraruddin, Amirulhadi) tapi FAS xnak release diorang..iskkk, mane boleh bagi dorang pegi..habis la stars semua xde..huhu~

ingat lagi tak, agak-agak 2tahun sudah??Masa Malaysia friendly dengan MU??yang kite so-called kalah bermaruah 2-3 tuh??masa tuh, semua peminat bola sebut2 nama Amri Yahyah sebab die yang score dua-dua gol Malaysia..disanjung la nama Amri masa tuh..sekarang, turn Safee plak...kena la maintain prestasi baru la ade continuous support!

to all Harimau Malaya, all the best!! To Safee Sali, stay on the ground tau..jangan nak melangit sgt.. I xbleh nak piat telinga U, tapi, ur wifey, Sabrina will do! *jokes!* sumore, I dah ade "sweetheart" baru...see, I dah moved on, okay!! siapa?? *klu: bapa kpd "Abd. Mutalib"* siapa rajin baca blog neh tau la kott!! RCW, watch out!!haha~

p/s: JOM CHAT DENGAN SAFEE ESOK (11/2) KLIK JER LINK NIE!

2 comments:

  1. ye, saya tau awak tau...
    awak kan pembaca setia blog saya..hee~

    ReplyDelete